top of page

Hoe verder na een miskraam?

De miskraam is voorbij. Jeffery en ik hebben er een beetje over gepraat en we zijn het beide eens dat we nog steeds een gezin willen!

Ik heb hem wel de vraag gesteld of we niet even een pauze moeten nemen maar die vraag kreeg ik terug. Het is mijn lichaam wat alles moet voelen, ik moet alles lichamelijk meemaken. Dat hij de keus aan mij laat vind ik daarom heel lief maar ook moeilijk.


Ergens wil ik gewoon door want we willen beide graag een kindje en je weet niet hoe lang het nog allemaal gaat duren. Aan de andere kant wil ik graag even rust. Ik merk dat mijn lichaam een beetje op begint te raken van alles de laatste maanden en ik vind het best zwaar allemaal worden.


Hoe maak je zo’n keuze? Je gevoel zegt doorgaan want je wilt het zo graag maar je verstand zegt stop even, geef je lichaam even rust om goed te herstellen en aansterken..


Na veel wikken en wegen besluiten we om even pauze te nemen tot ik lichamelijk goed aangesterkt ben van alles. Ik ga weer met de pil beginnen tot het weer oké voelt.


De volgende ochtend wanneer Jeffery net naar zijn werk is pak ik een nieuwe strip en wil ik de pil weer nemen voor het eerst in een lange tijd. Ik heb de strip in mijn handen en kijk er naar maar verder gebeurt er niks. Op de één of andere manier willen mijn handen maar moeilijk bewegen.


En daar is het. Het gevoel. Een heel sterk gevoel dit keer. Een goed gevoel maar ook een gek gevoel. Ik leg de strip snel weg en zoek in mijn la naar een zwangerschapstest. Gevonden, Hup plassen en die test erin. Ik leg de test neer en doe er een papiertje over.


Hoe gek is dit, ik wil met de pil beginnen en in plaats daarvan sta ik hier te wachten op de uitslag van een zwangerschapstest.


3 minuten zijn weer voorbij en ik haal het papiertje eraf. Ja, nee, ja, nee, wat?? Ik loop naar een andere kamer toe om in goed daglicht te kijken. Staat het er nou echt? Nee dit kan toch niet? Huh? Ik ben helemaal in de war. We gingen een pauze nemen. Dit kan toch niet. Ik begrijp er niks van ik ben helemaal perplex. Ik had me er op in gesteld de pil te slikken maar mijn gevoel klopte gewoon.


Ik ben ZWANGER. Het streepje is niet heeeeeel duidelijk maar het staat er wel. Ik besluit nog een test te doen van een ander merk. Ja ook deze is positief.

Het is echt zo ik ben zwanger en ik heb er ook nog eens een goed gevoel over ook. Dit kan en zal toch niet echt zo zijn. Mijn gedachten gaan alle kanten op maar ik kan er niet onder uit het is echt zo.

Niet helemaal gepland maar zeker welkom en gewild.


Een dag later doe ik s ’ochtends vroeg nog een test beneden deze streep is veel duidelijker. Ik doe een digitale test erachteraan en ook deze test zegt na 3 lange minuten met zweethanden zwanger1-2.


Het is gelukt (alweer) en dit keer voelt het goed. Het zit goed het gaat goed.

Nu ga ik het Jeffery vertellen. Hij heeft hier nu ook niet op gerekend dus ik ben best zenuwachtig.


Benieuwd hoe ik het Jeffery vertel en hoe hij reageert?

Lees volgende week weer..96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page