top of page

Mijn top 6 baby/peuterboeken.

Mijn top 6 baby en peuterboeken.


Altijd al heb ik kinderboeken heel leuk gevonden. Ik kon nooit wachten om er een aantal voor mijn eigen kind aan te schaffen. Toen ik eenmaal bevallen was ging ik daarom ook best los haha.

Samen met mijn moeder hebben we heel wat kinderboekjes gekocht en nu maar hopen dat mijn dochter er überhaupt geïnteresseerd in was.

Gelukkig bleek al redelijk snel dat ze alle soorten boekjes wel leuk vond tot tijdschriften aan toe. Een aantal boekjes zijn echt favoriet bij onze dochter en deze wil ik graag met jullie delen.

(alles is zelf gekocht of gekregen, niks gesponsord en geen samen werkingen.)


Hier komt mijn top 6.


1. Één van haar eerste boekjes is een knisperboekje. Wij hebben er één van het merk Little Dutch. Degene die wij hebben is er nu niet meer maar de nieuwe variant is ook erg leuk. Van dit merk ben ik sowieso al erg fan maar hun knisperboekje vind ik echt een aanrader. Dit knisperboekje vind ik erg goed doordat het er niet alleen heel leuk en lief uitziet maar ook nog eens onbewust bij je kindje bijdraagt aan de ontwikkeling. Er zitten verschillende soorten stofjes in op verschillende manieren en zelfs een spiegeltje waar onze dochter ook erg vaak in bleef kijken. Ook kan dit boekje vastgemaakt worden aan de kinderwagen of buggy wat erg fijn is. Kortom het ziet er heel leuk uit, is lekker zacht, prikkelt de zintuigen en is heel goed voor de hand-oog coördinatie.


 

2. Deltas aller eerste dierenboekje. Mijn moeder heeft dit boekje voor onze dochter gekocht en was echt een dikke favoriet. De titel is een beetje gek maar het is een heel leuk simpel boekje. Het is een heel klein boekje van ongeveer 7x6cm en bestaat uit 22 pagina’s waardoor het behoorlijk dik is maar ook heel flexibel. De pagina’s zijn ongeveer 1cm dik wat een lekkere houvast geeft aan de kleine handjes. Het boekje bestaat uit allemaal boerderij en wilde dieren. Mijn dochter heeft hier uren mee gespeeld en heeft het zelfs 2 keer helemaal gesloopt doordat ze er zo vaak in keek en mee bezig was. Ook hier kunnen ze onbewust wat van leren. Het is een heel kleurrijk boekje waar veel dieren en vormen in staan. Het is te koop voor een leuke prijs bij mamaloes. https://www.mamaloesbabysjop.nl/deltas-allereerste-dierenboekje-0582252?channable=025ce16964003634343136d5&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Shopforward.nl%20CSS

 

3. Zebra waar ben je? Dit boekje hebben we als cadeau gekregen van mijn neef en zijn gezin. Er staan allemaal dieren in waar een stoffenflapje overheen zit. Het is de bedoeling dat je kindje de dieren gaat zoeken onder de flapjes en zo leert wat voor dieren het zijn maar ook hoe ze hun handjes goed kunnen gebruiken. Dit boek was al heel vroeg een veel gebruikt boek. Het is heel kleurrijk, goed voor de motoriek en lekker compact. Te bestellen bij bijvoorbeeld bol.com.


 

4. Bumba muziek maken is leuk. Onze dochter is al vanaf heel klein fan van bumba. Dit boekje heeft ze van haar oom gekregen en vind ze nog steeds erg leuk na een jaar. Het is lekker kleurrijk en heeft aan de zijkant een soort tabjes die je kan indrukken en dan komt er een geluid van een instrument uit. Ook weer onbewust leerzaam maar ook gewoon erg leuk en vrolijk. Het is een geliefd boekje want het is vaak snel overal uitverkocht. Ik heb het nog gevonden op de site outletboulevard.nl


 

5. Kleine giraf speelt verstoppertje. Dit boek gaat over een 2 giraffen die verstoppertje spelen met elkaar. Wanneer één van de twee gaat zoeken komt hij allemaal verschillende dieren tegen. Aan het einde wanneer hij zijn vriendinnetje gevonden heeft worden ze samen met alle dieren uit het verhaal vriendjes en spelen ze samen in de waterplas. Het is een heel leuk boek waar je kind lekker nieuwsgierig kijkt elke keer als je de bladzijde omslaat. Een heel fijn boek om even samen quality time samen te hebben en op te gaan in het verhaal. Onder andere te koop bij bol.com.


 

6. Het grote zoekboek voor kleine speurders. Dit is op het moment echt een hele grote favoriet van het hele gezin. In dit boek staan geen woorden alleen maar grote plaatjes waar van alles op te zien is. Er gebeurt overal wel iets, je raakt nooit uitgekeken en elke keer zie je wel iets nieuws. Heel leuk om lekker op de bank samen te gaan zitten en alles te benoemen wat je ziet of om er een spelletje van te maken. Dat laatste doen wij regelmatig ik vraag dan bijvoorbeeld waar is de aap en dan moet onze dochter de aap aanwijzen. Heel educatief maar op een speelse ontspannen manier. Zo heeft ze bijvoorbeeld het woord klok, trein en vlinder in dagen door dit boek geleerd. Deze serie is op verschillende sites te koop maar is heel regelmatig bij kruidvat.nl. Toevallig is deze serie er deze week (week 51) ook weer en voor maar een paar euro. Staat ook in de folder.
62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page